Lietuviai ypatingai dažnai pietums ir vakarienei renkasi mėsą, tačiau tai neigiamai atsiliepia jų sveikatai ir savijautai, teigia sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. Ji rekomenduoja mėsą dažniau keisti žuvimi bei jos gėrybėmis.
Gaminimo eiga
Bet ir čia galimi įvairūs pasirinkimai. Jei norisi karšto patiekalo, geriausia rinktis liesą baltą žuvį, pavyzdžiui, lydeką, menkę, doradą ar jūros gėrybes, produktus, kurie yra sotūs, ir turi daug baltymų.
Daržoves supjaustome šiaudeliais. Pakepame žuvį ar jūros gėrybes ant grilio. Puikiai tinka ir elektrinis nedidelis prietaisas, pasidedamas ant darbastalio.
Kitas variantas – orkaitės grotelės. Likus kelioms minutėms iki pabaigos kepimo, beriame ant grilio daržoves. Ir kartu dar šiek tiek pakepame. Skaniausia ir sveikiausia, kai daržovės išlieka traškios. Paskaniname aštresniu čili padažu arba pašlakstome švelnesniais Teryaki ar sojos padažais.