Ingredientai
Kalakutienos filė
300 g
Apelsinai
2 vnt.
Agurkai
1 vnt.
Sojos daigai
150 g
Žemės riešutai
100 g
Jogurtas
200 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Rūkytą kalakutieną supjaustyti plonomis juostelėmis, agurką - griežinėliais.
2. Apelsiną nulupti, padalyti skiltelėmis ir supjaustyti gabalėliais, o išsiskyrusias sultis supilti į indą.
3. Sojų daigus nuplikinti verdančiu vandeniu, nusunkti ir ataušinti. Žemės riešutus pakepinti ir nuimti odelę.
4. Į jogurtą suberti sukapotus žalumynus, supilti apelsino sultis ir suplakti. Padažą paskaninti druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus.
5. Paruoštus komponentus sudėti į salotinę, suberti pakepintus žemės riešutus, apipilti padažu, išmaišyti, papuošti žaliomis petražolėmis.