Ingredientai
Menkės filė
500 g
Malti džiūvėsėliai
5 šaukštas
Kiaušiniai
1 vnt.
Kaparėliai
3 šaukštelis
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Žaliosios alyvuogės
10 vnt.
Žiediniai kopūstai
400 g
Šparaginių pupelių
200 g
Kokosų pienas
200 ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Menkės filė sumalti, sudėti pusę smulkiai supjaustyto svogūno ir česnako skiltelę, įmušti kiaušinį, sudėti džiūvėsėlius, pipirus, druską ir susmulkintus kaparėlius. Gerai išminkyti faršą, formuoti kukulius ir dėti į garų puodą- 5-7 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti likusį susmulkintą svogūną, susmulkintas alyvuoges, trumpai apkepti. Tada sudėti kalafiorus ir šparagines pupeles, įpilti apie pusę stiklinės vandens (jei turite įpilkite sultinio), įberti druskos ir patroškinti apie 5 minutes. Pabaigoje sudėti kukulius ir supilti kokosų pieną ir dar patroškinti, kol padažas užvirs.
Dėkojame skaitytojai Alminai už receptą!