Ingredientai
Obuolių
100 g
Sluoksniuota tešla
60 g
Aliejaus
30 g
Braškės
40 g
Cukraus pudra
2 g
Mėgstami ledai
40 g
Labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
1 šakelė
Pabarstukai
2 g
Porcijos: 1
Gaminimo eiga
Nulupkite obuolius ir supjaustykite 1 cm storio žiedais. Du žiedai skiriami vienai porcijai. Tempura tešlai pagaminti sumaišykite 200 g tempuros miltelių ir 200 g vandens.
Obuolius apvoliokite miltuose bei tempura tešloje ir iš karto kepkite gruzdintuvėje iki 170 laipsnių įkaitintame aliejuje apie 2 minutes. Patiekdami, į lėkštės vidurį pilkite trintas braškes ir sluoksniais dėkite gruzdintą obuolio žiedą, ledų ir vėl obuolio žiedą. Papuoškite mėtos šakele ir spalvotais pabarstukais.