Ingredientai
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, kol pabals. Suberkite 1/2 puodelio cukraus ir vėl gerai išsukite. Po vieną, nuolat maišant, įmuškite kiaušinius ir sukite, kol masė taps vienalytė. Supilkite 1/4 puodelio rožių vandens ir suberkite kardamoną ir migdolų miltus. Išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite. Suberkite į sviesto masę ir užmaišykite tešlą.
Kepimo formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite paviršių ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 35 iki 40 minučių.
Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
Pasigaminkite sirupą.
Šafraną užplikykite 1 šaukštu verdančio vandens ir palikite pusvalandžiui.
Nedideliame puode sumaišykite 1 puodelį cukraus su 1/3
puodelio verdančio vandens ir šafrano nuovirą, gerai išmaišykite. Puodą užkaiskite ir virkite ant nedidelės ugnies, kol masė pradės tirštėti.
Supilkite 1/4 puodelio rožių vandens ir sudėkite medų.
Iškepusį pyragą supjaustykite gabaliukais, apliekite sirupu ir palaukite, kol visiškai susigers. Paviršių gausiai apibarstykite susmulkintomis pistacijomis.