Ingredientai
Agurkai
1.5 kg
Raudonieji serbentai patiekimui
2 stiklinė
Česnako
3 skiltelė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Vandens
1.5 l
Juodųjų pipirų
5 vnt.
Gvazdikėliai
4 vnt.
Lauro lapai
4 vnt.
Gaminimo eiga
Agurkus nuplaukite. Ant stiklainio dugno berkite raudonųjų serbentų, kelias skilteles česnako, krapų ir peletrūnų bei pusę supjaustyto svogūno. Tada sudėkite agurkus, o ant viršaus - vėl prieskonines žoleles, serbentus ir svogūną.
Iš vandens, pipirų, gvazdikėlių, lauro lapų ir druskos išvirkite marinatą ir karštą supilkite ant agurkų.
Stiklainį pridenkite dangteliu ir dėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Kaitinkite 20-30 min. ir sandariai uždarykite. Kai atvės, išneškite į šaltą patalpą.