Ingredientai
Gaminimo eiga
Jaunus agurkėlius geriausia raugti iškart nuskynus, tą pačią dieną. Tada jie bus traškūs, ypač jei skinsite per jauną mėnulį.
Agurkus nuplaukite ir nupjaustykite galiukus. Česnaką supjaustykite. Į maišelį (geriausia - skirtą šaldymui) sudėkite agurkus, žalumynus ir česnakus, suberkite rupią druską (ne joduotą).
Maišelį pakratykite, kad viduje esantys produktai tolygiai pasiskirstytų. Užriškite maišelį. Įdėkite į dar vieną maišelį, kad nebėgtų ir būtų sandaru. Jeigu naudosite maišelius šaldymui, bėgti neturėtų, nes jie puikiai užsispaudžia.
Agurkėlius palikite kambario temperatūroje 4 valandoms ir galėsite ragauti.
Taip paruoštus agurkus paskui laikykite tik šaldytuve.
Agurkų paruošimo laikas priklauso ne tik nuo kambario temperatūros, bet ir nuo agurkų dydžio, kuo šilčiau ir kuo agurkėliai mažesni, tuo jie išsimarinuos greičiau. Jeigu norite dar greitesnio rezultato, agurkus supjaustykite riekelėmis ir mėgautis jais galėsite po 10 minučių.
Skanaus!