Kažin ar atsirastų kas nors, kuris atsisakytų kibinų. Net jei nevalgote mėsos, galima jų pasigaminti su varške. Tokį kibinų receptą šiandien ir paruošėme.

Gaminimo eiga

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

2. Įda­rui varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir mairūnais.

3. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

4. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su šaukštu pieno išplaktu kiaušiniu.

5. Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.