Ingredientai
Juodasis šokoladas
300 g
Sviestas
125 g
Klevų ar kito sirupo
2 šaukštas
Sausainių
200 g
Zefyrai papuošimui
100 g
Cukraus pudra
2 šaukštelis
Gaminimo eiga
Į puodą storu dugnu supilkite sirupą, sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą ir sviestą. Ištirpinkite nuolat maišydami ant nedidelės ugnies.
Sausainius sutrupinkite į mažus gabaliukus. Zefyrus susmulkinkite į žemės riešuto dydžio gabaliukus.
Sausainius sumaišykite su 2/3 šokolado masės ir sukrėskite į plokščią formą, gerai suspausdami mentele. Ant viršaus suberkite zefyrų gabaliukus ir supilkite likusią šokolado masę. Mentele išlyginkite paviršių, tolygiai suspaudžiant, ir padėkite šaltai porai valandų arba nakčiai.
Kai tinginys sustings, supjaustykite gabaliukais, pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.