Ingredientai
Gaminimo eiga
Šis tradicinis prancūziškas desertas, primenantis putėsius, gaminamas ne tik iš šokolado, kakavos, bet ir iš įvairių vaisių, uogų sulčių. O žinant šokolado ir apelsinų skanaus derinio draugystę, bandom pavergti savo skrandžius šokoladiniu subtilumu ir cukruotos apelsino žievelės gaiva.
Virš vandens garų ištirpiname šokoladą (75 gr., likusią dalį paliekam pateikimui), svarbu, kad indo dugnas nesiliestų su vandeniu. Kitame inde pasiruošiame kiaušinių trynius, įpilame 2 šaukštus šilto vandens, cukrų (pasiliekame 2 šaukštus cukraus apelsino žievelės paruošimui).
Kai šokoladas išsilydė, nukeliam puodą nuo garų, laikome šiltai, tuoment ant garų uždedame indą su kiaušinio tryniais ir cukrumi, kuri apie 8-10 minučių tirštės, kart nuo karto maišant pastebėsite, kad masė šviesėja ir darosi tąsi.
Vientisą masę supilam į išlydytą šokoladą. Kitame inde išplakiau kiaušinio baltymus su cukraus pudra iki vidutinio standumo, įmaišiau į šokolado masę ir išpilsčiau į 4 stiklinius indelius. Šaldžiau šaldytuve ne mažiau valandos, 30 minučių prieš valgant palaikykite kambario temperatūroje.
Cukruotų apelsino žievelių (cukatų) paruošimas. Nuo apelsino gražiai mažu aštriu peiliuku arba citrusų žievelės lupimo peiliu nupjauname žievelę plonomis juostelėmis. Sudedu žievelę į nedidelį puodą, užpilu šaltu vandeniu ir užkaitinu iki kol pradeda virti, tuomet nupilu vandenį ir dar kartą užpilu šaltu vandeniu, vėl užkaitinu iki tol kol pradeda virti.
Nupylus vandenį, žieveles užpilu 2 šaukštais cukraus ir 3 šaukštais vandens. Verdu, kol susidaro sirupas, apie 4-5 minutes. Tuomet ledžiu žievelėm atvėsti ir išimu iš likusio sirupo.