Ingredientai
Kiaušiniai
4 vnt.
Margarinas
200 g
Cukraus
1 stiklinė
Miltų
2.5 stiklinė
Soda
1 šaukštelis
Grietinės
200 g
Kiaušiniai
4 vnt.
Cukraus
1 stiklinė
Obuolienė
1 stiklinė
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
Trynius suplakite su viena stikline cukraus. Sudėkite margariną ir gerai išmaišykite.
Į grietinę suberkite sodą ir išmaišykite („nugesinkite“ sodą). Supilkite miltus ir išplaktus trynius. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta.
Kepimo formą ištepkite margarinu arba sviestu ir sukrėskite tešlą.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kol kepa pagrindas suplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus su stikline cukraus.
Ant karšto pyrago pagrindo supilkite obuolienę, išlyginkite. Ant obuolienės viršaus sudėkite išplaktus baltymus.
Kiškite pyragą į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 20 minučių.