Ingredientai
Kalakutienos filė
300 g
Majonezo
1 šaukštas
Česnako
1 skiltelė
Malti džiūvėsėliai
50 g
Konservuotų persikų
4 vnt.
Kietasis sūris
100 g
Dėkojame skaitytojai Laimai už puikų receptą.
Gaminimo eiga
Kalakutienos filė supjaustykite apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamuškite, kad suminkštėtų, ištepkite majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikite 10-15 minučių marinuotis.
Paruoštus mėsos gabalėlius apvoliokite džiūvėsiuose ir apkepkite keptuvėje, nedideliame kiekyje aliejaus po 2 minutes iš abiejų pusių.
Apkeptą mėsą dėkite į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko uždėkite pusę riekelėmis pjaustyto konservuoto persiko, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 minučių.
Garnyrui puikiai tinka virtos bulvės, marinuoti pomidorai ir patisonai.