Ingredientai
Bulvių
0.5 kg
Sviestas
250 g
Miltų
4 stiklinė
Aliejaus
1 šaukštas
Porai
0.5 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Malta mėsa
300 g
Jogurtas
0.5 stiklinė
Natūralios pomidorų pastos
2 šaukštas
Kiaušiniai
1 vnt.
Porcijos: 10
Paprasti bulvių sukučiai su mėsa puikiai tinka užkandžiui.
Gaminimo eiga
Nulupkite virtas bulves ir sutrinkite tyrę.
Suminkykite sviestą, miltus, druską ir bulvių masę.
Suvyniokite tešlą į plėvelę ir palaikykite 1 valandą šaldytuve.
Supjaustykite porą bei česnaką ir apie dvi minutes pakepinkite aliejuje.
Sudėkite maltą mėsą ir kepinkite toliau.
Galiausiai įmaišykite jogurtą, pomidorų pastą ir prieskonius.
Plačiai iškočiokite tešlą ir padenkite įdaru.
Suvyniokite į standų ritinį, supjaustykite 2 cm storio griežiniais.
Sudėkite juos ant kepamuoju popieriumi padengtos orkaitės skardos.
Aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.