Ingredientai
Miltų
250 ml
Kepimo milteliai
0.5 šaukštelis
Aliejaus
100 ml
Grietinės
100 ml
Didesnių svogūnų
3 vnt.
Didelių raudonųjų svogūnų
3 vnt.
Aliejaus
50 ml
Fermentinis sūris
150 ml
Grietinės
150 ml
Kiaušiniai
1 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Muskato riešutai
0.5 šaukštelis
Baltieji pipirai
0.5 šaukštelis
Peletrūnai
0.5 šaukštelis
Porcijos: 8
Aliejuje troškinti svogūnai yra švelnūs ir saldoki, todėl patinka net ir tiems, kurie jų nemėgsta. Kad pyragas atrodytų dailiau, ant pagrindo pakaitomis dėkite raudonus ir geltonus svogūnus.
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, įpilkite aliejų, grietinę ir gerai išmaišykite.
Tešlą prispauskite prie 24 cm skersmens pyrago formos dugno ir šonų.
Paviršių subadykite šakute, kad pyragas gražiai iškiltų.
Kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje maždaug 10 minučių.
Svogūnus supjaustykite į keturias skilteles ir patroškinkite įkaitintame aliejuje 5–7 minutes.
Pusę svogūnų sudėkite ant iškepto pagrindo.
Kiaušinį sumaišykite su grietine, sūriu ir prieskoniais ir supilkite ant svogūnų.
Ant įdaro sudėkite likusias svogūnų skilteles (raudonus dėkite pakaitomis su geltonais).
Pyragą kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje 20–25 minutes.
Palikite 10 minučių atvėsti ir patiekite.