Ingredientai
Jūrinės žuvies filė
4 vnt.
Miltų
80 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Aliejaus
1 šaukštas
Miltų
150 g
Kepimo milteliai
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Žuvį tešloje tiekite kartu su įvairiais padažais arba kitais žuvies užkandžiais.
Gaminimo eiga
Paruoškite tešlą: kiaušinį, aliejų ir druską sumaišykite su mineraliniu vandeniu.
Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir tada su skysčiu.
Palikite tešlą pusvalandį iškilti kambario temperatūroje.
Jei reikia išimkite žuvų kaulus ir supjaustykite 2 cm pločio griežinėliais.
Pagardinkite druska, pavoliokite miltuose ir tešloje.
Žuvų gabaliukus gruzdinkite karštame (175–180 °C) aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį.
Nusausinkite virtuviniu popieriumi.
Patiekite su majonezu, česnakiniu (lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir grietinę ir įspauskite česnako) ar tailandietišku saldžiarūgščiu padažu.