Ingredientai

Miltų 4 stiklinė
Cukraus 2 stiklinė
Soda 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Jogurtas 1 stiklinė
Porcijos: 10
Didžiajam uogų pyragui galite panaudoti šaldytas uogas iš šaldiklio. Į tešlą vietoj jogurto galite pilti ir kefyrą

Gaminimo eiga

Sumaišyti miltus, cukrų, sodą ir kepimo miltelius į vientisą masę.

Supilti ištirpintą ir ataušintą sviestą.

Stiklinę tešlos atidėti – ji ant pyrago bus dedama vėliau.

Supilti į masę jogurtą bei kiaušinį ir tešlą paskleisti ant kepamuoju popieriumi padengtos orkaitės skardos.

Užberti uogas ir ant viršaus ištrupinti likusį trupiningą maišinį.

Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.