Ingredientai
Žuvies filė
800 g
Aliejaus
100 ml
Bulvių
500 g
Didelės tarkuotos morkos
4 vnt.
Didesnių svogūnų
4 vnt.
Pjaustyti pomidorai
2 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1.5 šaukštelis
Šparagai
250 g
Porcijos: 4
Iškepti folijoje suvyniotą žuvį ir daržoves visai nesunku, o toks patiekalas tikrai skanus. Patiekite su salotomis ir garnyru, pabarstę šviežiai supjaustytų krapų ir šiek tiek stambių druskos kristalų.
Gaminimo eiga
Supjaustykite lašišą gabaliukais, kurių kiekvienas būtų skirtas vienai porcijai.
Bulves, morkas ir svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, o pomidorą – skiltelėmis.
Kiekvieną folijos lakštą patepkite trupučiu aliejaus. Ant lakštų 15x15 cm plote paskleiskite bulves, morkas ir svogūnus. Užlankstykite folijos kraštus, suformuodami paketėlį. Pašlakstykite aliejaus.
Įtrinkite žuvį prieskoniais, druska ir sudėkite į paketėlius.
Apdėkite kiekvieną žuvies gabaliuką pomidorų skiltelėmis bei šparagais ir užlankstykite uždarydami folijos paketėlį.
Sudėkite paketėlius ant kepsninės grotelių ir kepkite apie 20 minučių, kol bulvės suminkštės.