Ingredientai
Miltų
300 g
Cukraus pudra
60 g
Margarinas
170 g
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Vandens
6 šaukštas
Rududu
1 indelis
Sviestas
2 šaukštas
Pieniškas šokoladas
200 g
Porcijos: 10
Šis pyragas itin patiks vaikams ir suaugusiems smaližiams. Už receptą dėkojame skaitytojai Ugnei.
Gaminimo eiga
Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi, druska ir cukraus pudra.
Šaltą margariną sutarkuokite į miltus. Įpilkite šalto vandens ir gerai išminkykite.
Tešlą įdėkite valandai į šaldytuvą.
Tešla išklokite kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Ištraukite iškeptą pagrindą ir kol jis pravės pasiruoškite įdarą.
„Rududu“ ir sviestą maišant užvirkite ant nedidelės ugnies. Pavirkite kelias minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Kiek pravėsusią karamelę užpilkite ant pagrindo.
Dubenyje ant labai mažos ugnies ištirpinkite sutarkuotą šokoladą ir užpilkite ant pyrago viršaus.
Dėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite per naktį.
Supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.