Ingredientai
Artinantis šventėms dažnas ieško grybukų recepto. Dalijamės su jumis skaitytoos Leokadijos mums atsiųstu receptu. Skaitytoja smulkiai pasakoja, kaip gaminti legendinius grybukus.
Gaminimo eiga
* Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi.
* Į grietinę supilkite citrinų sultimis nugesintą sodą.
* Kiaušinių trynius išmaišykite su grietine.
* Suberkite vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite skystą medų ir gerai išmaišykite.
* Sudėkite minkštą sviestą ir išsukite.
* Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
* Tešla neturi būti skysta, bet ir kieta (atgnybus turėtų lengvai susiformuoti rutuliukas ir išsilaikyti forma).
* Dėkite kepti į įkaitusią keptuvę.
* Iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies kepkite po 4 minutes.
* Atsargiai išimkite ir leiskite kiek atvėsti.
* Kepurėlės glajui inde ištirpinkite juodąjį šokoladą su sviestu. Šokoladas turi būti tik šiek tiek šiltas - lengviau prikibs prie kepurėlės.
*Kepurėlę panardinkite į šokoladą ir ištraukite. Dėkite ant lėkštės krašto taip, kad kepurėlė kybotų ore. Palaukite, kol šokoladas sustings.
* Kotelio glajui kiaušinio baltymus išsukite su cukraus pudra ir citrinos sultimis ir aptepkite kotelius. Kol glajus dar nesustingo kojeles apiberkite aguonomis.
Už receptą dėkojame skaitytojai Leokadijai.