Ingredientai

Miltų 4 stiklinė
Cukraus 2 šaukštas
Medus 2 šaukštas
Grietinės 0.5 stiklinė
Vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Cinamono 0.5 šaukštelis
Soda 0.5 šaukštelis
Citrinų sultys 0.2 šaukštelis
Sviestas 2 šaukštelis
Citrinų sultys 1 šaukštas
Cukraus pudra 0.5 stiklinė
Aguonos 1 šaukštas
Porcijos: 10

Artinantis šventėms dažnas ieško grybukų recepto. Dalijamės su jumis skaitytoos Leokadijos mums atsiųstu receptu. Skaitytoja smulkiai pasakoja, kaip gaminti legendinius grybukus.

Gaminimo eiga

* Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi.

* Į grietinę supilkite citrinų sultimis nugesintą sodą.

* Kiaušinių trynius išmaišykite su grietine.

* Suberkite vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite skystą medų ir gerai išmaišykite.

* Sudėkite minkštą sviestą ir išsukite.

* Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

* Tešla neturi būti skysta, bet ir kieta (atgnybus turėtų lengvai susiformuoti rutuliukas ir išsilaikyti forma).

* Dėkite kepti į įkaitusią keptuvę.

* Iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies kepkite po 4 minutes.

* Atsargiai išimkite ir leiskite kiek atvėsti.

* Kepurėlės glajui inde ištirpinkite juodąjį šokoladą su sviestu. Šokoladas turi būti tik šiek tiek šiltas - lengviau prikibs prie kepurėlės.

*Kepurėlę panardinkite į šokoladą ir ištraukite. Dėkite ant lėkštės krašto taip, kad kepurėlė kybotų ore. Palaukite, kol šokoladas sustings.

* Kotelio glajui kiaušinio baltymus išsukite su cukraus pudra ir citrinos sultimis ir aptepkite kotelius. Kol glajus dar nesustingo kojeles apiberkite aguonomis.

Už receptą dėkojame skaitytojai Leokadijai.