Ingredientai
Česnako
1 skiltelė
Porcijos: 1
Gaminimo eiga
1. Supjaustome krūtinėlę piršto storio juostelėmis bei įtriname prieskoniais.
2. Į vėsią keptuvę įpilame vandens ir sudedame vištieną. Uždengiame stikliniu dangčiu ir kaitiname kol išsiskirs mėsos sultys.
3. Atidengiame dangtį ir apkepame vištieną jos pačios sultyse. Trukmė 5-7 min. ne daugiau. Perkaitinus vištiena taps sausa. Tokiu būdu gaminamai vištienai nereikia papildomų riebalų, be to ji labai minkšta ir sultinga.
Iškepę valgome su šviežiomis ar nuplikytomis daržovėmis. Ypatingai puikiai dera su lapinėmis salotomis.
Šis gaminimo būdas netinka, jei vištiena auginta natūraliai ir šerta grūdais. Jos strūktūra kitokia ir tinkama tik virti, troškinti ar ilgai orkaitėje kepimo maiše gaminti.