Ingredientai
Avižiniai dribsniai
1 stiklinė
Miltų
0.5 stiklinė
Soda
0.5 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Kokoso drožlių
4 šaukštas
Džiovinti ananasai
0.5 stiklinė
Žaliosios citrinos
1 šaukštas
Tirpinto kokosų aliejaus
3 šaukštas
Cukraus
4 šaukštas
Kiaušiniai
1 vnt.
Žaliosios citrinos
2 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įklokite kepimo popieriaus į skardą.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, druską, sodą, kokoso drožles ir smulkintą ananasą.
3. Mažame dubenyje sumaišykite žaliosios citrinos sultis, kokosų aliejų, citrinos žievelę ir kiaušinį.
4. Suberkite cukrų, įpilkite vanilės ekstraktą, išmaišykite.
5. Supilkite skystus komponentus į sausus, gerai išmaišykite.
6. Pakabinkite maždaug du šaukštus tešlos, susukite į rutuliuką ir dėkite į kepimo skardą.
7. Kepkite sausainius 12 – 14 min. Paskui išimkite iš orkaitės, palikite 5 min. pravėsti, o tad jau galima patiekti.