Ingredientai
Gaminimo eiga
Susijoti miltus į didelį dubenį ir viduryje padaryti duobutę. Į ją supilti vandenį, druską ir ištirpintą sviestą. Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa, ir ant stalo išminkyti, kol ji taps stangri ir blizganti.
Teptuku tešlos rutulį aptepti aliejumi, įdėti į dubenį, kurį uždengtą maždaug pusei valandos įstatyti į šilto vandens vonelę.
Pabarstyti stalą miltais ir iš tešlos gerai iškočioti ploną stačiakampį lakštą.
Ištirpinti sviestą, teptuku juo ištepti tešlą ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius dubenyje sumaišyti su ruduoju cukrumi, cinamonu, razinomis, migdolais ir konjaku.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Padengti tešlą obuolių mase. Tešlos galus kiek užlenkti ant įdaro ir tešlą išilgai suvynioti į ritinį.
Padėti štrudelį ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, teptuku patepti ištirpintu sviestu ir kepti apie 45 minutes.
Kepant vyniotinį kartkartėmis taip pat galima patepti sviestu.