Ingredientai
Moliūgai
1 puodelis
Rikotos sūris
1 puodelis
Kiaušiniai
2 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Parmezano sūris
0.25 puodelis
Miltų
3 puodelis
Šalavijai
3 šaukštelis
Juodųjų pipirų
2 žiupsnelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Parmezano sūrį smulkiai sutarkuokite.
Moliūgą sutrinkite iki tyrės ir išsukite su kiaušiniais ir rikotos sūriu.
Suberkite prieskonius, sūrį ir gerai išmaišykite.
Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą, kol ji gausis pakankamai kieta, bet ne per daug (turi būti paprasta lipdyti).
Ant miltais pabarstyto stalo voliokite piršto storio ritinėlius ir supjaustykite 2 cm gabalėliais.
Gnocchi virkite stipriai pasūdytame vandenyje (dėkite į jau verdantį vandenį) su trupučiu aliejaus apie 3 minutes.
Išvirtus dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu. Kepkite, kol gražiai apskrus.