Ingredientai
„Iki“ kaizerio bandelės
8 vnt.
„Iki“ pieniškos dešrelės
8 vnt.
Santa Maria aitriųjų paprikų padažas
5 šaukštas
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Fermentinis sūris
100 g
Porcijos: 8
Bandelės su dešrelių įdaru atsirado Niujorke per beisbolo komandos „Giants“ varžybas. Netikėtai atšalęs oras nepelningai prekiavusį ledais Harry Stivensą privertė pasiūlyti žiūrovams ką nors karšto. Išradingas vyrukas pasirinko bandeles ir karštame vandenyje pašildytas dešreles, kurias reklamavo taip: „Pirkite karštutėlius taksus!“ Matyt, dešrelės vietiniu slengu buvo būtent taip vadinamos (dachshund). Kitą dieną viename dideliame laikraštyje pasirodė karikatūra su bandelėje tupinčiu taksu. Kadangi šuns pavadinimas karikatūristui buvo pernelyg sudėtingas, jis užrašė tiesiog „karštas šuo“. Karikatūra turėjo didžiulį pasisekimą – taip, kaip ir naujasis suvožtinis, iš karto taikliai pavadintas.
Gaminimo eiga
Bandeles įpjaukite, apatinėmis pusėmis sudėkite ant kepimo skardos.
Svogūnus supjaustykite kuo plonesniais skridinėliais arba sukapokite.
Kiekvieną bandelės pagrindą aptepkite aitriųjų paprikų padažu ir uždėkite kelis svogūnų skridinėlius.
Dešreles perpjaukite išilgai ir uždėkite ant apatinių bandelių pusių neperpjautu šonu žemyn.
Gausiai užberkite tarkuotu sūriu ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje 10 minučių arba kol ims lydytis sūris.
Paruoškite dideles popierines servetėles ir dešrainius tuojau pat patiekite.