Ingredientai
Didelės tarkuotos morkos
500 g
Petražolės
2 šaukštas
Citrinų sultys
3 šaukštas
Citrinos žievelė
1 šaukštelis
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Cukraus
0.5 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Paruoškite padažą: cukrų ir druską ištirpdykite citrinų sultyse, sumaišykite su kitomis sudėtinėmis dalimis.
Morkas stambiai sutarkuokite arba supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su petražolių lapeliais (jei naudosite kmynus, pridėkite ir juos).
Apšlakstykite paruoštu padažu, sumaišykite.
Tegu pastovi 15 minučių, kad įsigertų prieskoniai.
Į šias morkų salotas, jeigu mėgstate, galima įdėti šaukštelį kmynų. Juos reikėtų kelias minutes pakaitinti sausoje keptuvėje.