Ingredientai
Miltų
250 g
Cukraus
200 g
Sviestas
200 g
Kiaušiniai
5 vnt.
Džiovintų uogų ir vaisių
300 g
Migdolų riekelių ar smulkintų riešutų
2 šaukštas
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki tirštų putų. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių trynius.
Supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
Suberkite mirkytus džiovintus vaisius ir kapotus riešutus. Gerai išmaišykite.
Sudėkite išplaktus baltymus ir išmaišykite.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.