Ingredientai
Spanguolės
1.5 stiklinė
Vandens
1 l
Cukraus
150 g
Krakmolas
0.5 stiklinė
Cinamono
0.5 šaukštelis
Gvazdikėliai
5 vnt.
Porcijos: 4
Spanguolių kisielius – gardus ir vitaminų turtingas gėrimas. Neįsivaizduojams šv. Kūčių stalas be jo. Tiesa, kokį spanguolių kisielių gerti – karštą ar atvėsusį – spręsti jums patiems.
Gaminimo eiga
1. Spanguoles, jei šaldytos, atšildykite. Pusę stiklinės sveikų spanguolių atidėkite į šoną.
2. Išspauskite sultis iš vienos stiklinės spanguolių ir atidėkite į šoną.
3. Išspaudas užpilkite vandeniu, įberkite cukraus, prieskonių ir virkite apie 10 minučių.
4. Nuovirą perkoškite, įpilkite ištirpinto krakmolo, suberkite sveikas spanguoles, užvirkite, supilkite sultis.
5. Jei mėgstate šaltą, padėkite spanguolių kisielių šaltai, kad atvėstų ir sutirštėtų.