Gaminimo eiga

Nuplaukite burokėlius, kartu su žvaigždanyžiais įvyniokite juos į foliją ir kepkite orkaitėje 180º C laipsnių temperatūroje 100 minučių. Supjaustykite burokėlius riekelėmis.

Iš ožkos pieno sūrio suformuokite nedidelius rutuliukus.

Nuskuskite obuolius, susmulkinkite juos mažais kubeliais ir apkepinkite ant sviesto ir cukraus, kol visiškai suminkštės iki tyrės konsistencijos. Karamelizuokite iki tirštos masės. Sudėkite į smulkintuvą ir maksimaliu režimu viską smulkinkite 5 minutes. Atvėsinkite.

Burokėlius pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Išdėliokite juos lėkštėse: porciją sudaro 3 riekelės burokėlių. Ant burokėlių išdėliokite ožkos sūrio rutuliukus, po tris vienetus ant kiekvieno gabalėlio. Šalia ožkos sūrio užtepkite šiek tiek karamelizuotų obuolių džemo. Viską pabarstykite juoduoju šokoladu ir lazdyno riešutais.

http://www.kaledos.borjomi.lt