Ingredientai
Višta (nedidelė)
1 vnt.
Žaliosios citrinos
1 vnt.
Vytinto kumpio
80 g
Bazilikai (žali)
0.5 šaukštelis
Česnako
3 skiltelė
Vištienos faršas
500 g
Didesnių svogūnų
50 g
Majonezo
3 šaukštas
Porcijos: 6
Virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptas.
Gaminimo eiga
1. Iškaulinėtą viščiuką padedame oda į viršų ir marinuojame česnakais, druska ir pipirais.
2. Į vištienos šlaunelių faršą įdedame skrudintus svogūnus, pomidorus ir kumpį, viską sumaišome.
3. Paruoštą įdarą dedame į iškaulinėto viščiuko vidurį ir sugrąžiname viščiukui buvusią formą, sukryžiuojame kojas ant pilvo, užtvirtiname mediniais pagaliukais.
4. Paruoštą viščiuką nuplauname ir nusausiname, tada padedame ir įtriname druska, klevų sirupu, penkių pipirų mišinių, laimų žievele.
5. Ant kepimo skardos padedame kepimo popieriaus, ant kurio uždedame viščiuką nugara į viršų.
6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame viščiuką 30 min., po to apverčiame ant nugaros, tada patepame su majonezu ir kepame 30 min.