Ingredientai
Baklažano
2 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Malta mėsa
200 g
Virtų ryžių
1 stiklinė
Fermentinis sūris
2 šaukštas
Česnako
2 skiltelė
Karis
1 šaukštelis
Graikiniai riešutai
1 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Perpjaukite baklažanus pusiau, išgramdykite vidų.
Sukapokite svogūnus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite maltą mėsą ir kepkite 4–5 minutes.
Sudėkite svogūnus, virtus ryžius, baklažanų minkštimą ir kepkite dar 3–4 minutes.
Tada pagardinkite druska ir pipirais.
Baklažaną įdarykite paruoštu įdaru ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 5–10 minučių.
Apibarstykite tarkuotu sūriu.
Paruoškite padažą.
Į keptuvę įpylę aliejaus 2–3 minutes pakepinkite smulkiai sukapotus česnakus.
Sudėkite trintus pomidorus ir 5–10 minučių pakaitinkite.
Pridėkite kario, riešutų,cukraus, druskos ir pipirų.