Ingredientai
Sviestas
200 g
Cukraus
1 stiklinė
Kiaušiniai
3 vnt.
Miltų
1.5 stiklinė
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Migdolų
0.5 stiklinė
Sviestas
50 g
Rudasis cukrus
5 šaukštas
Obuolių
2 vnt.
Bruknės
1 stiklinė
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Iškloti 24 cm skersmens formos dugną kepamuoju popieriumi.
Viršui ištirpinti sviestą ir sumaišyti su ruduoju cukrumi.
Nulupti obuolius, supjaustyti skiltelėmis ir kartu su bruknėmis įmaišyti į sviesto bei cukraus maišinį.
Išpilti į formą. Tešlai išsukti sviestą su cukrumi.
Plakti ir vieną po kito įmušti kiaušinius.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir riešutus.
Įmaišyti į išplaktus kiaušinius. Užpilti ant obuolių ir bruknių.
Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 40-50 minučių.
Palikti pusvalandžiui ataušti ir išversti ant padėklo.