Gaminimo eiga

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite, o jautieną supjaustykite pusės kąsnio gabaliukais.

2. Nulupkite tik sausas česnako luobeles ir gerai nuplaukite.

3. Į puodą ar greitpuodį (svarbu, kad puodas būtų storomis sienomis) sudėkite pusę nurodyto kiekio sviesto ir supilkite visą aliejų.

4. Suberkite svogūnus ir kepkite maišant ant mažos ugnies apie 5 minutes.

5. Suberkite jautieną ir maišant kepkite ant mažos ugnies dar apie 7 minutes.

6. Suberkite morkas ir dar pakepkite 2 minutes.

7. Įpilkite 4 puodelius vandens, suberkite visus prieskonius ir uždengus dangtį virkite ant mažos ugnies apie 50 minučių.

8. Keptuvėje išlydykite likusį sviestą ir suberkite grikius. Ant vidutinės ugnies maišant apkepkite grikius apie 5 minutes.

9. Česnaką perpjaukite pusiau ir įmeskite į puodą. Įdėkite lauro lapus. Ant viršaus atsargiai supilkite grikius ir įpilkite vieną stiklinę vandens (galima įpilti 1,5 stiklinės vandens, jei vanduo pilnai neapsemia grikių).

10. Uždengus puodą virkite dar 20 minučių.

11. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite plovui pastovėti dar 10 minučių. Jei puode liko gana daug skystimo, atidenkite dangtį ir virkite ant didelės ugnies apie 5 minutes.