Ingredientai
Žiediniai kopūstai
1 vnt.
Avinžirniai
2 sauja
Česnako
3 skiltelė
Pinijų sėklos
3 šaukštas
Kepintos moliūgų sėklos
4 šaukštas
Sviestas
1 šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Avinžirnius užpilkite iš vakaro ar bent prieš kelias valandas vandeniu.
2. Išbrinkusius avinžirnius suberkite į sūrų vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies kol suminkštės.
3. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir gana smulkiai supjaustykite. Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą. Pagardinkite pipirais, druska ir išspaustu česnaku. Kepkite apie 10 minučių.
4. Į dubenį suberkite žiedinius kopūstus, išvirtus avinžirnius, įdėkite šaukštelį sviesto ir sutrinkite iki tyrės.
5. Keptuvėje paskrudinkite pinijas ir moliūgų sėklas. Suberkite į užtepėlę ir išmaišykite.