Ingredientai
Lavašas
1 vnt.
Lašišos filė
150 g
Citrinų sultys
1 šaukštas
Lydytas sūrelis
2 šaukštas
Kalendros
1 šaukštas
Porcijos: 4
Jei namuose turite lavašo su lašiša, – nepražūsite. Beregint susuksite ypatingo skonio suktinukus, o visi stebėsis, kaip greitai jūs tai padarėte. Lavašo su lašiša suktinukų gaminkite didesnį kiekį – nerizikuokite, kad pritrūktų.
Gaminimo eiga
1. Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
2. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
3. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
4. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite lavašą su lašiša 3-4 cm pločio suktinukais.
Patarimas:
Kaip lašišos filė sūdyti patiems namuose, rasite ČIA.