Ingredientai
Sausainių
225 g
Sviestas
100 g
Graikiniai riešutai
100 g
Maskarponės sūris
500 g
Kondensuotas pienas
1 indelis
Želatinos
3 šaukštas
Labai smulkiai kapotų mėtų lapelių
1 šakelė
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Graikinius riešutus susmulkinti gana stambiai. Sausainius smulkintuvu sutrinti iki trupinių. Viską sumaišyti, užpilti lydytu sviestu ir gerai suslėgti folija išklotoje formoje (24cm diametro). Padėti į šaldytuvą stingti.
2. Maskarponės sūrį išplakti su kondensuotu pienu.
3. Grietinėlę išplakti iki standžių putų.
4. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Vėliau ištirpdyti vandens garų vonelėje. Atvėsinti. Atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.
5. Įmaišyti išplaktą grietinėlę.
6. Viską supilti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą stingti bent 3 valandoms. Viršų papuošti mėgstamomis šviežiomis arba šaldytomis uogomis ir mėtos lapeliais.