Ingredientai
Menkės filė
500 g
Bulvių
500 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Petražolės
1 žiupsnelis
Garstyčių
2 šaukštas
Kiaušiniai
1 vnt.
Fermentinis sūris
100 g
Sviestas
2 šaukštas
Miltų
2 šaukštas
Aliejaus
2 šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Bulves išvirkite su lupenomis. Nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
2. Žuvies filė sumalkite mėsmale arba tiesiog labai smulkiai supjaustykite.
Sumaišykite žuvį su bulvėmis, smulkintomis petražolėmis ir garstyčiomis.
3. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.
4. Sūrį sutarkuokite, kiaušinį išplakite. Viską sudėkite į faršą, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
5. Iš masės formuokite kotletukus, apvoliokite miltuose ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
6. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir tartaro padažu.