Ingredientai
Sausainių
2 pakelis
Juodasis šokoladas
100 g
Sviestas
4 šaukštas
Cukraus
2 šaukštas
Maskarponės sūris
500 g
Rududu
3 šaukštas
Juodasis šokoladas
50 g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su ištirpintu juoduoju šokoladu ir sviestu.
Gauta sausainių koše išklokite kepimo formą, nuimamais kraštais (dugną prieš tai padenkite iškirptu kepimo popieriaus apskritimu).
Maskarponę išsukite su cukrumi ir padalinkite į dvi dalis.
Vieną dalį tolygiai paskirstykite ant sausainių pagrindo.
Puode ant mažos ugnies kaitinkite Rududu su grietinėle. Užvirkite ir palikite, kad atvėstų.
Pusę karamelės kiekio apšlakstykite ant maskarponės sluoksnio.
Uždėkite likusią maskarponę, sluoksnį išlyginkite ir ją apliekite likusia karamele.
Viršų apibarstykite tarkuotu juodu šokoladu.
Dėkite į šaldytuvą porai valandų.