Ingredientai
Bulvių
7 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Lauro lapai
3 vnt.
Kvapieji pipirai
3 vnt.
Mairūnai
1 šaukštas
Kalendros
1 šaukštas
Laiškiniai česnakai
2 šaukštas
Sviestas
3 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Šviežias bulves gerai nuplaukite, jei bulvės nėra šviežios, nuskuskite.
Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Į puodą įpilkite vandens, įberkite druskos, įdėkite lauro lapų, kvapiųjų pipirų. Kai vanduo užvirs, suberkite bulves.
Kalendras, mairūnus ir laiškinį česnaką smulkiai supjaustykite.
Bulves virkite apie 15 minučių, vandenį nuvarvinkite.
Užpilkite ištirpinto sviesto, užberkite žalumynus ir gerai išmaišykite.