Ingredientai
Jautienos liežuvis
1 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Juodųjų pipirų
4 vnt.
Kvapieji pipirai
3 vnt.
Lauro lapai
4 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
0.5 vnt.
Rozmarinai
1 šakelė
Kadagių uogos
2 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nusipirktą liežuvį nuplaukite ir dėkite į puodą. Užvirkite, nupilkite putas, nuplaukite liežuvį ir vėl dėkite į puodą su vandeniu.
Įberkite druskos, pipirų, kadagio uogų, įdėkite lauro lapų, smulkiai pjaustytą morką, rozmarino šakelę, perpjautas česnako skilteles per pusę ir riekelėmis pjaustytą svogūną.
Virkite apie 3 valandas.
Karštą vandenį nupilkite, užpilkite šalto.
Liežuvį nusausinkite ir nulupkite viršutinę odelę.