Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
1.5 kg
Didelės tarkuotos morkos
0.5 kg
Obuolių
0.5 kg
Česnako
100 g
Aliejaus
100 ml
Cukraus
100 ml
Obuolių acto
100 ml
Šviežiai maltų pipirų
0.5 šaukštelis
Gaminimo eiga
Obuolius nulupkite ir išimkite sėklas.
Pomidorus nuplikykite ir nulupkite.
Paprikoms išimkite sėklytes.
Paprikas, pomidorus ir obuolius smulkiai supjaustykite ir sutrinkite maisto trintuvu.
Morkas sutarkuokite ir suberkite į pomidorų tyrę.
Užkaiskite ir vis pamaišant virkite ant mažos ugnies apie 1 valandą.
Įmaišykite išspaustą česnaką, suberkite druską, cukrų, pipirus, supilkite actą, aliejų.
Virkite dar 5 minutes.
Gerai išmaišykite, supikite į sterilius mažus stiklainius ir užsukite.
Laikykite šaldytuve.