Ingredientai
Konservuoti avinžirniai
0.5 indelis
Virtų ryžių
70 g
Lęšiai
1 indelis
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Rūkytų paprikų milteliai
2 šaukštelis
Ciberžolė
0.5 šaukštelis
Džiovinto imbiero milteliai
0.5 šaukštelis
Kalendros
6 šakelė
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Porcijos: 4
Marokietiška virtuvė pasižymi aštresniais, intensyvesniais skoniais. Ši tradicinė sriuba su avinžirniais užlies jūsų kūną šiluma, aštrūs jos prieskoniai sustiprins jūsų imunitetą. Patiekalas, papildantis jūsų organizmo baltymų atsargas – geras vėsių vakarų palydovas.
Gaminimo eiga
1. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, čili pipirus susmulkinkite. Nustatę didelę liepsną apkepinkite aliejuje pipirus ir svogūnus, kol jie suminkštės.
2. Užvirinkite 2 l vandens, sumažinkite liepsną, suberkite svogūnus su pipirais ir 5 min. pavirkite.
3. Susmulkinkite trintuvu pomidorus ir supilkite gautą tyrelę į puodą. Suberkite nevirtus ryžius, lęšius ir vėl užvirinkite. Suberkite avinžirnius, pagardinkite druska ir pipirais. 20 min. pavirkite.
4. Blakines kalendras labai smulkiai supjaustykite ir prieš patiekdami apibarstykite jomis sriubą.
Rekomendacijos:
Norint, kad ryžiai sriuboje būtų gerai išvirti, geriau naudoti greitai paruošiamus ryžius.