Tikrais virtuvės šefais tampame tada, kai nebijome netikėtų, save ir namiškius nustebinančių maisto produktų derinių. Šis kontrastingas smaližių garbinamo “brauni” pyrago receptas – dar vienas žingsnis kulinarijos virtuozo link. Sunku patikėti, kad pupelės ir šokoladas suderinami? Nepamirškite, kad šokoladas, kažkada irgi buvo pupelės.

Gaminimo eiga

1. Į puodą įpilkite 100 ml vandens. Suberkite į metalinį dubenį gabalėliais supjaustytą sviestą bei sulaužytą pienišką šokoladą ir, lėtai maišydami, ištirpinkite juos, įstatę dubenį į vandens vonelę. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palaukite, kol masė atvės.

2. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava.

3. Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir supilkite paruoštą mišinį į dubenį su miltais.

4. Pupeles suberkite į šokolado masę.

5. Išpilstykite tešlą į formeles, išteptas sviestu, ir pakepkite 25 minutes įkaitintoje iki 180 °С orkaitėje.

6. Iškeptą braunį papuoškite graikinių riešutų puselėmis ir patiekite su vanilinių ledų kamuoliukais, apibarstę tarkuota apelsinų žievele.

Rekomendacijos:
Norėdami, kad iškepusį pyragą arba tortą būtų galima lengvai ištraukti iš formelės, reikia neištraukiant kepinio iš formelės pastatyti jį ant šalto šlapio rankšluosčio. Iškepusį pyragą iš karto išnešti į vėsią vietą nereikia, nes jis gali sukristi.

Tam, kad patiekiami ledų kamuoliukai nesiridentų lėkštėje, galima po jais įpilti šiek tiek plaktos grietinėlės. Tuomet jie lėčiau tirps.