Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Dubenyje arba stiklainyje sumaišykite spanguoles, romą ir ½ arbatinio šaukštelio vanilės. Indą uždenkite ir dėkite į šaldytuvą 12-24 val. (mažiausiai du kartus per šį periodą masę pamaišykite).
2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, sviestu ištepkite 23 cm ilgio ir 10 cm pločio kepimo formą.
3. Maišyti skirtame dubenyje išplakite tirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, ½ arbatinio šaukštelio vanilės likutį ir grietinę. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Į sausus ingredientus suberkite spanguoles ir supilkite susidariusį skystį, masę išmaišykite. Trečdalį sausų ingredientų sumaišykite su sviesto ir kiaušinių mase, kruopščiai dar kartą viską išmaišykite, tada procedūrą kartokite, kol gausite vientisą tešlą.
4. Ją sukrėskite į kepimo formą ir kepkite, kol įsmeigtas degtukas liks švarus (apie 50-60 min). Vėsinkite spanguolių duoną mažiausiai pusvalandį ir tik po to traukite iš formos.