Ingredientai
Miltų
180 g
Kepimo milteliai
1.5 šaukštelis
Kakavos milteliai
2 šaukštas
Cukraus
6 šaukštas
Prinokęs bananas
2 vnt.
Sviestas
100 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Prinokęs bananas
2 sauja
Juodasis šokoladas
50 g
Porcijos: 10
Atėjus deserto laikui kepame šokoladinį bananų pyragą. Purus, drėgnas ir ypatingai kvapnus – niekas neatsisakys tokio gardėsio gabalėlio. Šokoladinis bananų pyragas puikiai tiks su kava.
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Gausiai ištepkite sviestu formą, kurioje kepsite.
2. Sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.
3. Supilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
4. Bananus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite iki tyrės. Įmaišykite į tešlą.
5. Suberkite smulkintą šokoladą, kiek susmulkintus džiovintus bananų griežinėlius ir gerai išmaišykite.
6. Gautą masę pilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 50 minučių.
7. Iš formos išimkite atvėsusį.