Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
2. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus. Pomidorus nuplauname, sudedame ant kepimo skardos ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~20 min., kol pomidorai suminkštėja ir apskrunda. Po to pomidorus paliekame šiek tiek atvėsti.
3. Pupeles sudedame į maisto trintuvą arba kokteilinę, užpilame vandeniu nuo virtų pupelių arba sultiniu. Sutriname iki vientisos masės ir atidedame į šalį.
4. Atvėsusius pomidorus supjaustome, sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą kartu su nuluptu svogūnu, česnako skiltelėmis, 2 čipotlės pipirais (be sėklyčių) ir sutriname iki vientisos masės. Padažą supilame į didelę keptuvę, kaitiname ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol užverda. Po to pakaitiname kelias minutes, vis pamaišome.
5. Pupelių piurė supilame į keptuvę su padažu, išmaišome, pagardiname druska, raudonėliu ir pipirais pagal skonį. Kaitiname ~10 min. vis pamaišydami. Sriubą patiekiame su grietinėle arba grietine, pagardiname susmulkinta šviežia kalendra ir laimo sultimis.