Ingredientai
Šiam receptui galite naudoti bet kurias mėgstama vištienos dalis, svarbu, kad būtų nelabai didelės. Paruošimas labai nesudėtingas, tik užtrunka, kol iškepa. Vištienos nereikia nei marinuoti, nei kaip kitaip paruošti prieš kepimą. Blauzdelės iškepa sultingos, minkštos ir aromatingos.Tik būtinai nepamirškite gamyboje naudoti vyno, jis vištienai suteikia subtilų ir labai tinkantį aromatą. Pamatysite, taip paruošta vištiena nuo stalo išgaruos akimirksniu.
Gaminimo eiga
1. Į gilią keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus (~0,5 cm), įkaitiname ant vidutinės ugnies.
2. 5 česnako skilteles sutraiškome peiliu, neluptas ir nepjaustytas dedame į įkaitusį aliejų, po to sudedame vištos kulšeles, kepiname, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių, apibarstome druska, pipirais.
3. Likusias 5 česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
4. Kai kulšelės apskrus, sudedame susmulkintas česnako skiteles ir užpilame vynu, pamaišome. Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 10 min.
5. Po to nukeliame dangtį, ir dar troškiname, kartais kulšeles pavartant, kol išgaruoja visas vynas ir apskrunda česnako gabalėliai. Patiekite su mėgstamais garnyrais ar vienas.
Skanaus!
Vietoj vištos blauzdelių galite naudoti sparnelius, ar kitas nedideles vištos dalis.