Ingredientai
Ar žinote, kad žagarėliai gali būti ne tik saldūs, o net iš bulvių! Patikėkite, jie ne mažiau gardūs nei įprasti.
Gaminimo eiga
- Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nusausinkite ir atvėsinkite.
- Paskui sugrūskite.
- Į gautąją masę įdėkite miltų ir kiaušinio trynį.
- Kiaušinio baltymą išplakite, sukrėskite į paruoštą masę.
- Tešlą iškočiokite į 3-4 milimetrų storio lakštą, supjaustykite rombeliais ir kiekvieną rombelį per vidurį įpjaukite.
- Šitaip padarytus žagarėlius virkite puode arba gilioje keptuvėje aliejaus.
- Bulvių žagarėlius galima patiekti su pienu, grietine arba kaip priedą prie mėsos valgių.