Ingredientai

Ar žinote, kad žagarėliai gali būti ne tik saldūs, o net iš bulvių! Patikėkite, jie ne mažiau gardūs nei įprasti.

Gaminimo eiga

  1. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nusausinkite ir atvėsinkite.
  2. Paskui sugrūskite.
  3. Į gautąją masę įdėkite miltų ir kiaušinio trynį.
  4. Kiaušinio baltymą išplakite, sukrėskite į paruoštą masę.
  5. Tešlą iškočiokite į 3-4 milimetrų storio lakštą, supjaustykite rombeliais ir kiekvieną rombelį per vidurį įpjaukite.
  6. Šitaip padarytus žagarėlius virkite puode arba gilioje keptuvėje aliejaus.
  7. Bulvių žagarėlius galima patiekti su pienu, grietine arba kaip priedą prie mėsos valgių.