Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, supilkite vandenį ir aliejų. Minkykite su rankomis, kol pasidarys vientisa tešla. Jei matote, kad tešla kieta, galite įpilti šiek tiek vandens ir toliau minkyti.

2. Ant lentelės pasibarstykite miltų ir gerai iškočiokite tešlą. Svarbiausia, kad padas nebūtų storas, nes jis turėtų iškepti per 10 min.

3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite tešlą.

4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, palikite kraštelius neteptus, kad jie būtų traškesni. Apibarstykite sūriu.

5. Gabaliukais supjaustykite „Chorizo“ dešrą, saliamį. Išdėliokite gabalėlius ant picos pado, dėkite aštrų padažą, supjaustytus artišokus ir džiovintas slyvas. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, česnaką – skiltelėmis, papurškite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite, taip jie neapdegs. Dėkite ant picos. Užtarkuokite citrinos žievelės. Susmulkinkite mocarelos sūrį ir dėkite ant picos, pabarstykite picos prieskonių, juodųjų pipirų „Tellicherry“.

6. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 10 minučių.

7. Ant iškepusios picos dėkite gražgarsčių ir šviežio baziliko.

Alfo patarimai:

  • Jei neturite kočėlo, jį galite pakeisti buteliu.
  • Galite tešlą pasigaminti iš anksto.
  • Jei turite kietesnių slyvų, jas galite palaikyti vandenyje, kad jos suminkštėtų.