Ingredientai
Kapotų svogūno laiškų
5 vnt.
Šviežias ilgavaisis agurkas
0.5 vnt.
„Iki“ marinuoti agurkai
100 g
Silkės filė
3 vnt.
Pertrinta varškė
3 šaukštas
Citrinos
0.5 vnt.
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.
Gaminimo eiga
1. Susmulkinkite petražoles ir krapus. Supjaustykite svogūnų laiškus.
2. Supjaustykite marinuotus ir šviežius agurkus kvadratėliais.
3. Supjaustykite silkę stambesniais kvadratėliais.
4. Visus ingredientus suberkite į vieną indą, įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite varškę. Įberkite pipirų ir druskos. Viską išmaišykite.
Alfo patarimai:
- Raugintas agurkas netiktų šioms salotoms, nes yra per daug intensyvaus skonio.
- Šias salotas galite valgyti vienas arba su ruoštomis Alfiškai virtomis bulvėmis: (https://www.delfi.lt/video/laidos/alfo-sou/alfas-vienas-namuose-kaip-issivirti-skaniausias-bulves-o-lazanijos-megejams-pasigaminti-gardu-cili-sriubos-apkepa.d?id=86316669).
- Salotas su varške maišykite iškart prieš patiekdami, nes kitaip varškė būdama ilgesnį laiką su agurkais gali pavandenyti.
- Varškę galite pakeisti grietine.