Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite kubeliais svogūną, cukiniją. Nulupkite ir sutarkuokite morką.
2. Nulupkite bananą ir supjaustykite griežinėliais.
3. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūnus, juos šiek tiek apkepkite ir sudėkite morkas. Įdėkite rozmarino šakelę. Įtarkuokite česnako. Viską maišykite, kol lengvai apkeps. Sudėkite bananą, jei matote, kad daržovės sugėrė aliejų, įpilkite šiek tiek vandens. Suberkite plautas pupeles, avinžirnius, sultinio kubelius ir pomidorus. Išmaišykite viską. Dėkite pomidorų pastą ir viską patroškinkite apie 10 minučių.
4. Į keptuvę įpilkite aliejaus, dėkite rozmarino šakelę ir cukiniją. Įtarkuokite česnako. Sudėkite lęšius, viską išmaišykite ir lengvai apkepkite.
5. Susmulkinkite petražoles ir suberkite jas į keptuvę su lęšiais. Viską pasūdykite, papipirinkite ir išmaišykite.
6. Į sriubos pagrindą puode įberkite pipirų, išimkite rozmarino šakelę ir supilkite 1 litrą karšto vandens. Viską pavirkite apie 5–7 minutes.
7. Į lęšius sudėkite špinatus, patarkuokite sūrio ir ant mažos ugnies lengvai pakepinkite. Maišykite atsargiai, kad nesuplėšytumėte špinatų. Apkepus nuimkite nuo ugnies.
8. Sriubą su avinžirniais sutrinkite virtuviniu trintuvu.
9. Į dubenį dėkite lęšius su špinatais. Ir šalia patiekite su stikline trintos sriubos. Prieš valgant supilkite trintą sriubą prie lęšių.
Alfo patarimai:
- Nepervirkite sriubos.
- Jei neturite virtuvinio trintuvo, sriubą galite valgyti ir netrintą.
- Prie šios sriubos labai tinka patarkuota citrinos žievelė, jei mėgstate daugiau sūrio, galite įtarkuoti parmezano.
- Jei mėgstate žuvį, galite šalia sriubos patiekti keptos žuvies gabaliuką. Puikiai tinka lašiša ar menkė.
- Sriuba yra labai soti, todėl viena sriubos porcija atstos ir karštą patiekalą.
- Druskos kiekį reguliuokite pagal skonį.
- Bananą naudokite ne žalią, o prinokusį, nes pagrindinė jo funkcija šioje sriuboje – masę padaryti vientisos konsistencijos ir kompensuoti pomidorų rūgštumą.